Visit our archive

April – Erik Aster

Hvem er du?
Erik Aster, 40 år, fra Fredrikstad, bor i Oslo. Studerte filmhistorie, tv-produksjon, så klippelinja på Filmskolen.

Hvorfor ble du filmklipper?
Fordi det virket veldig gøy, og som musiker var det det som var mest fristende. Det minnet veldig om å være i musikkstudio, med tette kreative samarbeid. Det stod mellom klipp eller foto for meg, men jeg valgte å satse på klipp.

Hvilke arbeider er du mest stolt av og hvorfor?
Jeg er mest stolt av «Kontroll» som jeg klippet sammen med Hanne Myren, fordi jeg ble så innmari glad i de to hovedpersonene, og fordi det var et godt samarbeid. Og så er jeg veldig stolt av Nobel. Det var veldig gøy å jobbe i team, og å ha så mange gode muligheter i klippen.

Hva er dine styrker som klipper?
Styrkene mine er at jeg jobber raskt, slik at jeg har noe å vise og å snakke om med regissøren, og at jeg er veldig glad i jobben min. I tillegg så prøver jeg å ikke stresse så mye, slik at jeg har det ok i klipperommet og kan holde på med dette til jeg er haug-gammal.

Hva er det mest utfordrende i klippeprosessen?
Jeg synes noe av det mest utfordrende er å føle at jeg ikke har oversikt over materialet. Det tar tid å sette seg inn i nytt materiale, og til å begynne med i en klippeprosess kan noen ganger mengden virke uoverkommelig, men jeg blir flinkere til å håndtere det for hver gang, tror jeg.

Hva er det morsomste i klippeprosessen?
Det morsomste er når ting funker, og at det virker som om det jeg gjør blir bra, og at prosessen får god flyt.

Hva er din favorittfilm og hvorfor?
En av mine favoritter er «In the mood for love» av Wong Kar Wai, fordi det er en utrolig vakker og sår film, med masse flott musikk, og mye interessant klipping.  Det er faktisk en stund siden jeg har sett den nå, så det er på tide.

Fremtidsmål?
Jobbe med fine folk og interessante prosjekt.

Hva jobber du med nå?
Nå jobber jeg med en dokumentar med Elsa Kvamme om Odin teatret.