Visit our archive

Toril Strøm

Hvem er du?Jeg er Toril Strøm, 29 år fra Bodø. Jeg gikk ut av Filmskolen i fjor og før det studerte jeg filmvitenskap og tok et år på Prosjektskolen. Når jeg ikke klipper liker jeg turer med utsikt, rare folk og fine dyr.

Hvorfor ble du filmklipper?
Jeg jobbet som logger på en realityserie hvor jeg måtte pløye meg gjennom alt av råmateriale. Av og til sneik jeg meg inn hos klipperne og så på at de jobbet og da jeg senere fikk se episodene ferdigklippet ble jeg helt blåst av banen! Da skjønte jeg på et vis hva klipping går ut på. Historiefortelling og film har alltid interessert meg og nå hadde jeg endelig funnet min rolle oppi det hele, så da var det bare å peise på.

Hvilke arbeider er du mest stolt av og hvorfor?
Akkurat nå er jeg veldig stolt av at jeg klipper to episoder av tv-serien Okkupert 2. Det er et stort prosjekt som utfordrer meg på mange områder, og jeg jobber med svært dyktige og inspirerende folk. Det er utrolig kult å få denne sjansen.

Hva er dine styrker som klipper?
Jeg har god rytmesans, stå-på-vilje og jeg tror jeg er bra å samarbeide med. Jeg prøver også å ikke være en «nei-klipper». Ofte er det viktig å teste ut de «dårlige» ideene, for da kan det dukke opp noe nytt og uventet som kanskje fører oss videre. Men mest av alt er klipping det morsomste jeg vet (nesten hver dag) og det tror jeg er en veldig bra ting.

Hva er det mest utfordrende i klippeprosessen?
Som høvelig fersk klipper er det mye som er utfordrende – det tar tid å finne arbeidsmetodene mine. Helt konkret synes jeg f.eks. grovklipping kan bli tungt – det er lett å bli distrahert, det kan være uoversiktlig og frustrerende å ikke komme ordentlig inn i materialet, og hvis jeg sliter med å få dreisen på ei scene kan jeg begynne å tenke at «nå har jeg mistet klippeskillsa mine helt». Jeg leste om dette her om dagen, faktisk – det kan kalles imposter syndrome. Det vil si at man tviler veldig sterkt på egne evner og tenker at andre før eller siden kommer til å gjennomskue deg. Ganske stressende! Og apropos dét – tidspress og deadlines kan stresse meg, men jeg prøver så godt jeg kan å stole på meg selv og huske på at det er en prosess – det er en berg- og dalbane, men det er det hver gang. Jeg håper og tror at mer erfaring gir meg mer is i magen og ro.

Hva er det morsomste i klippeprosessen?
Jeg elsker når jeg kommer inn i en god flyt, når tiden står stille og jeg forsvinner inn i arbeidet. Det er inspirerende og meditativt. Da jeg var lita elsket jeg å bygge lego og lage collager, og en god klippeflyt minner meg om den bobla – vips er det tid for middag! Jeg får også veldig mye ut av å diskutere/sparre/krangle med regi. Den psykologien der er interessant og det er spennende å jobbe så tett med en person.

Hva er din favorittfilm og hvorfor?
Den sterkeste kinoopplevelsen jeg har hatt må ha vært da jeg så The Broken Circle Breakdown. Jeg strigråt i minst en halvtime etterpå – det har jeg aldri opplevd. Historien er så sterk og vanvittig godt fortalt, karakterene treffer meg bombæng i magen og musikken likeså. Jeg husker at alle snufset seg ut av kinosalen etterpå. Tenk å få publikum til å reagere sånn!

Fremtidsmål?
Jeg har veldig lyst til å klippe spillefilm.

Hva jobber du med nå?
Okkupert, sesong 2. Den kommer til høsten en gang. Se den!

  • Name (Required)

  • Email (Required, but not published)

  • Url (Optional)

  • Comment (Required)