Visit our archive

Elin Martinsen

Hvem er du?
Ja hvem er jeg? Det hender det jeg lurer på selv også….men jeg heter i alle fall Elin Martinsen og er 39 år gammel (og det er en alder jeg tenker og ha noen år framover). Jeg gikk ut av klippelinjen på filmskolen som kull 3,  og for tiden jobber jeg som etterarbeidsregi hos Novemberfilm hvor jeg også har jobbet som klipper de siste 3 årene.

Hvorfor ble du filmklipper?
Jeg hadde egentlig en stor drøm om å bli sanger, som etter litt selvransakelse gikk over til å bli en drøm om å bli journalist. Men etter en time med klippeopplæring i mediefagtimen på videregåendeskole var jeg solgt, og har egentlig ikke sett meg tilbake siden. I dag tenker jeg det er fint å veksle mellom å være etterarbeidsregi og å jobbe som klipper.

Hvilke arbeider er du mest stolt av og hvorfor?
Jeg er mest stolt av å ha vært med å utvikle en helt ny aktualitetsserie for TVNorges kanal FEM, nemlig ”Inisder FEM”. Dette er en serie jeg håper kan være med å viske bort en del fordommer hos folk. Med denne serien ble vi i år nominert til gullruten for beste aktualitetsprogram for en episode om Romjentene i Oslo. Denne er forøvrig klippet av den fantastisk flinke Karen Gravås som også er medlem av N:F:K.

Hva er dine styrker som klipper?
Jeg jobber mest med dokumentarmateriale, så jeg tenker at min styrke ligger i å hente fram det beste fra det.

Hva er det mest utfordrende i klippeprosessen?
Det kan ofte være utfordrende å løfte blikket og se det store bildet når man sitter og trøbler med en vanskelig scene. Da lønner det seg ofte å ta en fot i bakken og spørre seg ”hva er det dette egentlig handler om”? Og hvis man er litt uheldig da, så begynner man å tvile på hele prosjektet, og da tar det gjerne litt tid å kravle seg opp fra myra igjen. Så kan man le litt av det hele etterpå og klappe seg sjøl på skuldra og si:” Ja men det er jo sånn det skal være i en kreativprosess…”

Hva er det morsomste i klippeprosessen?
Jeg tenker at det morsomste rett og slett er når du har god tid i ferdigstillingen av filmen og kan leke med form og musikk. Det er den lille godbiten på slutten som gir masse energi. Også føler jeg meg veldig privilegert som får bli kjent med så mange fine karakterer og spennende historier, det gjør at jeg gleder meg veldig til hvert nye prosjekt jeg får ta del i.

Hva er din favorittfilm og hvorfor?
Her må jeg nok trekke fram en serien i stedet  for en film og serien er Breaking Bad. Foruten at historien og karakteren er helt fantastiske så syns jeg det er en lekenhet i formspråket i denne serien som jeg liker veldig godt.

Fremtidsmål?
Å gjøre en forandring for noen, med filmene jeg er med å lage.

Hva jobber du med nå?
Nå jobber jeg som etterarbeidsregi på 2. Sesong av Insider Fem, men er ledig for nye oppdrag våren 2018 både som klipper og etterarbeidsregi.

 

  • Name (Required)

  • Email (Required, but not published)

  • Url (Optional)

  • Comment (Required)