Visit our archive

Frida Eggum Michaelsen

Hvem er du?
Jeg er samboer med Mats og mamma til Viktoria på 2 år, selv fyller jeg 37 år denne måneden. Oppvokst og bor igjen i Bergen, etter å ha fullført klippelinjen på Lillehammer i 2008. Jobber frilans og har for det meste klippet spillefilmer, men også en del dokumentar og litt kortere filmer.

Hvorfor ble du filmklipper?
Psykologi synes jeg er ekstremt spennende, hvorfor vi gjør som vi gjør i ulike sammenhenger og samspillet mellom folk. Det er nok derfor jeg liker å jobbe med drama, men også dokumentar. Helt konkret at det ble klipping tror jeg blant annet kommer av at jeg blir mest kreativ av begrenset materiale, at noen rammer er satt på forhånd. Og så liker jeg å ha det rolig og behagelig, ha kontroll selv på arbeidssituasjonen og dessuten elsker jeg å sitte og putle med små ting.

Hvilke arbeider er du mest stolt av og hvorfor?
Jeg er fortsatt veldig fornøyd med å ha klippet Nokas (2010), mye fordi det var den første spillefilmen jeg gjorde – den hadde høye ambisjoner og jeg synes resultatet ble veldig bra. Vi jobbet lenge med klippen, og strukturen ble veldig annerledes enn manus og opptakene var gjort for i utgangspunktet. Læringskurven min stod i taket! Jeg synes det er ganske kult at produsent Jan Aksel og regissør Erik torde å satse på en fersking og er veldig takknemlig for at de gjorde akkurat det.

Hva er dine styrker som klipper?
Jeg tror en av mine styrker er å vurdere troverdighet i skuespill og andre typer ”sanne” øyeblikk i materialet og filmene, og tror jeg er litt streng på det området. Tror også jeg er ganske lett å samarbeide med og forstår ofte regissørens intensjoner.

Hva er det mest utfordrende i klippeprosessen?
Når det er mye materiale som jeg skal gjennom før det er mulig å jobbe særlig konkret kreativt, kan det bli noen tunge dager innimellom, selv om jeg er veldig opptatt av å ha oversikt over opptakene slik at det blir lettere senere å finne frem igjen det man trenger. Dessuten kan det skjule seg små skatter i materialet…

Hva er det morsomste i klippeprosessen?
Når det funker! Det er gøy å teste ut ulike ting og se at materialet og filmen vokser og blir mer og mer levende og realistisk. Jeg elsker også samtalene i klipperommet, om livet og menneskene og det vi vil formidle i det vi lager.

Hva er din favorittfilm og hvorfor?
Vanskelig å velge én film, men som oftest er det vonde drama som setter seg mest hos meg. Jeg synes en del av de danske regissørene og filmene er svært gode. Lars Von Trier er en av mine favoritter, med for eksempel ”Breaking the waves” og ”Dogville”. Dessuten er nok ”Festen” en favoritt-film, selv om den ikke akkurat er en fest å se…

Fremtidsmål?
Jeg har mål om å få jobbe med flere gode regissører som kan lære meg nye ting. Hvert samarbeid og hver nye film lærer meg noe nytt, og jeg elsker å samle opp kunnskap og bruke det videre i neste prosjekt.

Hva jobber du med nå?
Nå skal jeg akkurat i gang med den slovenske spillefilmen ”History of love” av Sonja Prosenc, med norsk co-produsent. Gleder meg.

  • Name (Required)

  • Email (Required, but not published)

  • Url (Optional)

  • Comment (Required)